Visum voor Sri Lanka

You are here:  Home > Toeristenvisum voor Sri Lanka

Toeristenvisum voor Sri Lanka

U heeft dit visum nodig als u Sri Lanka wilt bezoeken om een van de volgende redenen:

  • Vakantie
  • Bezoek aan vrienden en familie
  • Medische behandeling inclusief Ayurveda en yoga
  • Deelname aan sportevenementen, wedstrijden en andere culturele evenementen.

Nadat uw aanvraag goedgekeurd is, ontvangt u een reistoestemming die een ETA wordt genoemd. Deze ETA is drie maanden geldig om Sri Lanka te kunnen betreden. Als u bij aankomst in Sri een geldige ETA bezit ontvangt u een visum voor 30 dagen.

U heeft een zakenvisum nodig als u van plan bent zaken te combineren met vakantie. Het is niet toegestaan om met een toeristenvisum enige vorm van zaken te doen in Sri Lanka. U mag echter wel vakantie houden met een zakenvisum.

Verlenging van het visum

Het is mogelijk verlenging van uw toeristenvisum aan te vragen. Deze aanvraag moet tijdens uw bezoek aan Sri Lanka gedaan worden, voordat uw huidige visum verloopt. Om verlenging van uw visum aan te vragen neemt u contact op met het Department of Immigration and Emigration Head Office in Colombo. U kunt twee maanden verlenging toegewezen krijgen bovenop de oorspronkelijke 30 dagen. Verdere verlenging wordt alleen in overweging genomen als u gegronde redenen kunt aanvoeren.

Wanneer u verlenging van uw visum aanvraagt moet uw paspoort nog minstens twee maanden na uw voorgenomen vertrekdatum uit Sri Lanka geldig zijn.

Uitzonderingen op de visumvoorwaarden

Burgers van Singapore en de Malediven mogen naar Sri Lanka reizen zonder voor vertrek een visum (ETA) aan te vragen.

Bewijs van visum

Uw reistoestemming (ETA) wordt elektronisch geregistreerd via uw paspoortnummer. Nadat uw visum is goedgekeurd, kunt u de bevestigings-e-mail afdrukken en op uw reis meenemen.

Klik hier om een toeristenvisum aan te vragen.