Visum til Sri Lanka

You are here:  Home > Sri Lanka ETA

Sri Lanka ETA

Visum til Sri Lanka

Alle som reiser til Sri Lanka må først søke innreisetillatelse, en såkalt ETA. Som en ETA holderen vil du få visum ved ankomst til Sri Lanka (et stempel i passet), og tillatt innreise til Sri Lanka.

Innreisetillatelse (ETA) til Sri Lanka

Regelen om ETA trådte i kraft 1. januar 2012, og gjelder for alle reisende som besøker Sri Lanka midlertidig, for noen av de følgende formål:

Turisme

  • Ferie
  • Besøke venner og familie
  • Medisinsk behandling inkludert Ayuvedic og yoga
  • Delta i sportslige arrangementer, konkurranser eller andre kulturelle aktiviteter

Et ETA for turistformål er gyldig for innreise i opptil 3 måneder, og du kan oppholde deg i Sri Lanka 30 dager per gang. Maksimum 2 innreiser på samme ETA.

Forretninger

  • Forretningsmøter og konferanser
  • Konferanser og seminarer
  • Kurs
  • Delta i kunst, musikk og dans arrangementer

Et ETA for forretningsformål er gyldig for innreise i opptil 3 måneder, og du kan oppholde deg i Sri Lanka 30 dager per gang. Det er gyldig for innreise flere ganger innenfor gyldighetsperioden.

Transit

  • Mellomlanding via Sri Lanka

Et ETA for mellomlanding er gyldig opptil 7 dager.

Regler for innreise til Sri Lanka

Ditt pass må være gyldig minst 6 måneder fra dagen for innreise til Sri Lanka. Du må ha en bekreftetet billett for utreise. Du må ha tilrekkelig med midler for å dekke hele oppholdet i Sri Lanka.

Forleng visumet

Et ETA er gyldig 30 dager, men du kan søke om forlengelse under oppholdet i Sri Lanka. Det er mulig å søke om forlengelse av oppholdet for opptil 90 dager, og ytterligere 90 dager ved å søke en andre forlengelse (totalt 6 måneder).

Unntak

Borgere fra Singapore og Maldivene er unntatt fra regelen ETA og kan reise til Sri Lanka uten ETA.