Visum till Sri Lanka

You are here:  Home > Sri Lanka ETA

Sri Lanka ETA

Visum till Sri Lanka

Den som reser till Sri Lanka behöver först få ett inresetillstånd, ett så kallat ETA. När man som innehavare av ett ETA landar i Sri Lanka så får man då ett visum (stämpel i passet) och får resa in i Sri Lanka.

Inresetillstånd (ETA) till Sri Lanka

Regeln om ETA började gälla den 1 januari 2012 och gäller alla resenärer som tillfälligt ska besöka Sri Lanka i något av följande syften:

Turism:

  • Turism, semester
  • Besöka vänner eller familj
  • Medicinsk behandling och rehabilitering inklusive Ayurveda och yoga.
  • Deltagande i sportevenemang eller andra kulturella aktiviteter

Ett ETA för turism gäller för inresa i 3 månader och du kan stanna i Sri Lanka 30 dagar i taget. Max två resor på samma ETA.

Affärer:

  • Affärsmöten eller förhandlingar
  • Konferenser och seminarier
  • Kortvariga utbildningsprogram
  • Deltaga i konst-, musik-, eller dansevenemang

Ett ETA för affärssyfte gäller för inresa i 3 månader och du kan stanna i Sri Lanka 30 dagar i taget. Du kan resa in i Sri Lanka hur många gånger du vill inom giltighetstiden.

Transit:

  • Transit genom Sri Lanka

Ett ETA för transit gäller för max 7 dagar.

Regler för inresa i Sri Lanka

Ditt pass behöver vara giltigt minst 6 månader räknat från dagen du reser in i Sri Lanka.
Du behöver ha en bekräftad flygbiljett ut ur Sri Lanka.
Du behöver ha tillräckligt med pengar för att kunna klara dig under din vistelse.

Förlänga visumet

Ett ETA gäller för 30 dagars vistelse i Sri Lanka men man kan söka förlängning väl på plats i landet. Det är möjligt att söka förlängning och få upp till 90 dagar i sträck och sedan ytterligare 90 dagar vid en andra förlängning, för totalt sex månader.

Undantag

Medborgare från Singapore och Maldiverna är undantagna från denna regel och kan resa utan ETA.