Visum till Sri Lanka

Välj typ av visum

  • Turistvisum
    Ansök nu

    Om du ska åka till Sri Lanka på semester så behöver du ansöka om ett turistvisum.

  • Affärsvisum
    Ansök nu

    För dig som ska åka till Sri Lanka för affärsmöten, konferenser eller liknande, behövs affärsvisum.

  • Transitvisum
    Ansök nu

    Ska du bara mellanlanda i Sri Lanka, men inte besöka landet, så ska du söka ett transitvisum.

Visum till Sri Lanka - snabbt och enkelt!

  1. Välj rätt typ av visum enligt nedan, antingen turistvisum, affärsvisum eller transitvisum. Transitvisum behövs om du bara ska mellanlanda.
  2. Fyll i ansökningsformuläret online. Ha ditt pass redo - du behöver fylla i uppgifter från passet.
  3. Vänta på svar - Beskedet kommer i regel inom någon timme. Kontrollera din e-post! Om svaret dröjer, kontrollera även din skräppostmapp för säkerhets skull.

Sök visum till Sri Lanka här

Alla som reser till Sri Lanka behöver visum. Numera är ansökningsproceduren mycket enkel då allt sker på internet. Man behöver inte längre skicka in någon ansökan på papper till Sri Lankas ambassad.

När man söker visum till Sri Lanka behöver man fylla i sina personuppgifter som namn, födelsedatum och adress. Du behöver även ha ditt pass tillgängligt då du behöver uppge ditt passnummer. Visumet är knutet till ditt pass. Om du skulle skaffa ett nytt pass behöver du söka nytt visum. Om du gör ett misstag och skriver fel på din ansökan, kan du tyvärr inte ändra i efterhand utan måste söka ett nytt visum och betala avgiften en gång till.

De allra flesta får besked efter några timmar upp till ett dygn. I vissa fall tas stickprover och ansökan kontrolleras manuellt. Då kan det ta upp till 10 dagar eller till och med längre innan man får besked. Det är därför viktigt att man ansöker om visum till Sri Lanka i god tid före sin resa. Vi rekommenderar att man söker visum minst 14 dagar innan man tänkt resa.

Visumets giltighet

Visumet till Sri Lanka är giltigt för turistresor och besök av vänner och familj, men även hälsoresor för medicisinsk behandling i Sri Lanka. Det gäller även Ayurveda samt yoga-resor. Det är även tillåtet att deltaga i sportevenemang och kulturella aktiviteter.

Visumet är egentligen ett inresetillstånd som kallas för ETA. När man fått ett godkänt ETA till Sri Lanka har man 90 dagar på sig att resa in i landet. När man väl landat i Sri Lanka får man en stämpel som gör att man kan stanna i upp till 30 dagar.

Regler att tänka på

Passet måste vara giltigt minst ytterligare 6 månader räknat från dagen man reer in i Sri Lanka. Man behöver även ha en flygbiljett bokad ur ur landet redan vid inresan. Dessutom ska man ha tillräckligt med pengar så att man klarar sig under hela sin vistelse i landet. Tänk på att det inte är tillåtet att arbeta över huvud taget.

Skulle man vilja stanna längre än 30 dagar så finns det möjlighet att förlänga sitt visum när man väl är i Sri Lanka.