Visum till Sri Lanka

You are here:  Home > Turistvisum till Sri Lanka

Turistvisum till Sri Lanka

Detta visum är till för dig som ska göra något av följande:

  • Turism, semester
  • Besöka vänner eller familj
  • Medicinsk behandling och rehabilitering inklusive Ayurveda och yoga.
  • Deltagande i sportevenemang eller andra kulturella aktiviteter

Efter godkänd ansökan får du ett inresetillstånd som kallas ETA. Det är giltigt för inresa i Sri Lanka i 3 månader. När du anländer till Sri Lanka kommer du som innehavare av ett ETA få ett 30-dagars visum till Sri Lanka.

Om du tänkt kombinera en affärsresa med semester så måste du söka affärsvisum. Det är inte tillåtet att utföra några som helst affärsmässiga aktiviteter med ett turistvisum. Däremot går det bra att semestra med ett affärsvisum.

Förlänga visumet

Det går att ansöka om förlängning av ett turistvisum. Ansökan ska göras på plats på Sri Lanka innan visumet har gått ut. Man får vända sig till Department of Immigration and Emigration Head Office i Colombo och ansöka om förlängning. Visumet kan förlängas med ytterligare 2 månader utöver de 30 dagar det gäller från början. Ytterligare förlängning kan endast medges om det finns särskilda skäl.

När du ansöker om förlängning måste du bland annat tänka på att passet måste gälla minst ytterligare två månader räknat från din tänkta hemresa från Sri Lanka.

Undantag från visumkravet

Medborgare från Singapore och Maldiverna kan åka till Sri Lanka utan att ha sökt visum (ETA) i förväg.

Bevis på inresetillstånd

Ditt inresetillstånd (ETA) registreras elektroniskt via ditt passnummer. Efter att du beviljats inresetillstånd kan du skriva ut e-postmeddelandet och ta med på din resa.

Klicka här för att gå vidare till ansökan.